Jednoduchý recept

Brandáda z tresky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37225

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
100 ml Mléko polotučné
200 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 hrst Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Treska solená
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 677kJ
9% Sacharidy 31 g
73% Tuky 55 g
20% Sodík 409 mg
14% Bílkoviny 8 g

Brandáda z tresky postup přípravy receptu:

1

Nasolenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin stát. Během té doby vodu několikrát vyměníme.

2

Tresku opláchneme, vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách pánev odstavíme z plotny a rybu necháme ještě 10 minut ve vývaru.

3

Vývar slijeme, tresku stáhneme z kůže a vykostíme. Maso rozebereme na lupínky a spolu s prolisovaným česnekem v míse utlučeme na pastu. Pastu vložíme do kastrůlku, zvolna zahříváme a za stálého míchání po částech přiléváme olej a svařené mléko, až vznikne bílý krém.

4

Brandádu podáváme horkou, pokapanou olejem a opepřenou. Doplníme olivami a opečeným chlebem posypaným petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept