Jednoduchý recept

Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37232

Ingredience

40 g Bujón zlatý zeleninový
180 g Hříbky čerstvé
0,5 polévková lžíce Kerblík
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
45 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 524kJ
3% Sacharidy 10 g
10% Tuky 8 g
10% Sodík 207 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme.

2

V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky.

4

Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept