Video recept

Vol-au-vents se žampiony

  • Francie
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Vol-au-vents se žampiony 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37238
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

375 g Listové těsto
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
20 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 193kJ
21% Sacharidy 75 g
54% Tuky 40 g
9% Sodík 176 mg
82% Bílkoviny 46 g
  • Vol-au-vents se žampiony
  • Vol-au-vents se žampiony
  • 1
  • Vol-au-vents se žampiony
  • 2
  • Vložit obrázek

Vol-au-vents se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.

2

V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.

3

Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.

Poznámka

Použijeme malé žampiony.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Vol-au-vents se žampiony
Já sama houby moc nemusím, ale chlapi doma to snědli ještě teplé! prý jim to moc chutnala a mám to dělat častěji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept