Skopový guláš cibulový

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
62 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
  • 3
    Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme.
  • 4
    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.