Video recept

Pečené jehněčí s fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečené jehněčí s fazolkami 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37246

Ingredience

410 g Fazole bílé sterilované
1350 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
450 g Rajčata
3 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 909kJ
9% Sacharidy 32 g
72% Tuky 54 g
23% Sodík 457 mg
126% Bílkoviny 71 g

Pečené jehněčí s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.

2

Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.

3

Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.

4

Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.

Poznámka

Použijeme drobné fazole.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Pečené jehněčí s fazolkami
Uvařili jsme si to v sobotu k večeři - moc dobré jídlo! Doporučuji!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept