Jednoduchý recept

Zelenina dušená s tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37254

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
60 g Fazolové lusky zelené
90 g Hlíva ústřičná
5 g Houby čerstvé
1 ks Karotka
90 g Kukuřice cukrová nakládaná
3 dl Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
250 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
60 g Vodní kaštany v nálevu
125 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 216kJ
4% Sacharidy 13 g
104% Tuky 78 g
13% Sodík 251 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zelenina dušená s tofu postup přípravy receptu:

1

Do teplé vody namočíme na 20 minut houby, poté je opláchneme, necháme okapat, odstraníme tuhé části a osušíme.

2

Tofu nakrájíme na malé dílky - cca 18 kusů. Fazolky očistíme a pokrájíme, pokrájíme čínské zelí a karotku na stejnou velikost jako fazolky. Kukuřičky rozkrojíme na poloviny a houby a kaštany rozkrojíme také na poloviny.

3

Rozpálíme v předehřátém woku olej, přidáme tofu a 2 minuty smažíme. Vynjmeme a necháme okapat. Slijeme olej a necháme jen 2 lžíce. Přidáme čínské zelí, fazolky, karotku a mícháme 1 minutu. Přidáme kukuřičky, kaštany a houby. Mícháme, přidáme sůl, sójovou omáčku, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vše povaříme 1 minutu.

4

Zakápneme sezmamovým olejem a podáváme horké.

Poznámka

Houby čerstvé - Choroše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept