Koláč z pivního těsta s kandovaným ovocem a kořením
80 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
 - 170gramůCukr krupice
 - 250gramůKandované ovoce
 - 600gramůMouka polohrubá
 - 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 1špetkaSůl
 - 1lžičkaNové koření mleté
 - 2lžičkyCitronová kůra
 - 3kusyVejce slepičí
 - 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0,5lžičkaMuškátový oříšek
 
- Do pekáče
- 1lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžíceMouka pšeničná hrubá
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
5 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v rendlíku, přimícháme kandované ovoce, cukr, smícháme a povaříme. Poté necháme vychladnout.
 - 2Do vychladlé směsi vmícháme pivo, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s kypřicím práškem a mleté koření. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pomalu pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.