Vepřové řízky zapečené v bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky zapečené v bramborách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37297 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
6 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 365,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové řízky zapečené v bramborách postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi na oleji řízky rychle opečeme po obou stranách. |
3 | Do máslem vymazaného pekáče rozložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Na brambory položíme řízky, na ně oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše pokapeme kečupem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které pokapeme vypečenou šťávou z masa. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Chvíli před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci. |
5 | Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |