Recept

Anýzový chleba domácí z piva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 37302

Ingredience

2 kávová lžička Anýz celý
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kg Mouka pšeničná hladká
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
35% Sacharidy 127 g
4% Tuky 3 g
22% Sodík 431 mg
37% Bílkoviny 21 g

Anýzový chleba domácí z piva postup přípravy receptu:

1

Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.

2

Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept