Vepřový bůček se šunkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček se šunkovou nádivkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
700 g | Vepřový bok |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 309,0mg |
---|---|
Cholesterol | 162,8mg |
Draslík | 348,2mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový bůček se šunkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý, vykostěný vepřový bok prořízneme, aby vznikla kapsa. |
2 | Máslo utřeme do pěny, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a housku navlhčenou mlékem. Směs opatrně zamícháme. |
3 | Připravenou nádivkou naplníme maso a uzavřeme jehlami nebo párátky. Bůček položíme do pekáčku kůží dolů, podlijeme horkou vodou a chvíli podusíme. Potom maso obrátíme, kůži nařízneme do mřížky a bůček pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. |
4 | Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |