Pivní škvarkové placičky

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 25gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 200gramůVepřové škvarky
    • 8lžicZakysaná smetana
    • 1kusVejce slepičí
    • 2lžíceVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
188 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dvě lžíce vlažné vody, mírně v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme umleté škvarky, přilijeme pivo, sůl, smetanu a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teple asi hodinu kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta rozválíme obdélník, složíme z něj obálku a necháme ji na válu asi dvacet minut kynout. Těsto znovu rozválíme a složíme do tvaru obálky, opět necháme kynout. Z vykynutého těsta rozválíme placku, vykrajujeme z ní kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem uděláme křížem mělké zářezy, placičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou placičky růžové.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.