Jednoduchý recept

Fenykl zapékaný se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37314

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Fenykl sladký - hlíza
2 kávová lžička Kmín celý
1,5 dl Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
60 g Strouhanka
125 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
4% Sacharidy 15 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 341 mg
21% Bílkoviny 12 g

Fenykl zapékaný se smetanou postup přípravy receptu:

1

Vodu přivedeme k varu v pánvi, přidáme fenykl nakrájený na plátky a citronovu šťávu a vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat a dáme do lžící másla vymazané zapékací mísy.

2

Do hladka utřeme v míse tavený sýr, přidáme mléko, smetanu a vejce. Ušleháme, přidáme sůl, pepř a zalijeme touto směsí fenykl.

3

Rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla a osmahneme na něm kmín. Posypeme jím fenykl. Rozehřejeme na pánvi zbytek másla, přidáme strouhanku a osmahneme ji, dokud nezhnědne. Posypeme jí povrch fenyklu. Do trouby předehřáté na 180 stupňů dáme péct na 30 minut.

4

Ihned podáváme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept