Pivní závin zelný

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
53 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého tuku, piva, soli a pepře. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničce.
  • 2
    V mezičase slaninu a cibuli drobně pokrájíme a zpěníme. Když začne cibule zlátnout, vmícháme jemně nakrájené zelí, vlijeme pivo, přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí necháme prochladnout.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, poklademe zelím, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Závin přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až závin zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.