Pivní závin zelný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní závin zelný
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37315 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tuk |
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Zelí hlávkové bílé |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 210,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní závin zelný postup přípravy receptu:
1 | Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého tuku, piva, soli a pepře. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničce. |
2 | V mezičase slaninu a cibuli drobně pokrájíme a zpěníme. Když začne cibule zlátnout, vmícháme jemně nakrájené zelí, vlijeme pivo, přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí necháme prochladnout. |
3 | Z těsta vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, poklademe zelím, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Závin přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až závin zezlátne. |