Jednoduchý recept

Kari červené s kešu oříšky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37324
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Arašídy loupané pražené solené
1,5 polévková lžíce Bazalka
125 g Brokolice
7 ks Chilli paprička
0,5 ks Citronová tráva
125 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Galgan
3 ks Kafirové listy
4 ks Klasy kukuřice mražené
2 kávová lžička Kmín římský
2,5 dl Kokosové mléko
2 kávová lžička Koriandr celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Omáčka sójová
25 g Ořechy Kešu
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
13% Sacharidy 48 g
25% Tuky 19 g
13% Sodík 257 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kari červené s kešu oříšky postup přípravy receptu:

1

V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.

2

Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.

3

Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Poznámka

Z limetky použijeme nastrouhanou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept