Kari červené s kešu oříšky

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.
  • 2
    Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.
  • 3
    Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.