Jednoduchý recept

Zeleninové mušle s čočkovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37325

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
6 polévková lžíce Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kari pasta
2 kávová lžička Kmín římský
3 ks Lilek
2 polévková lžíce Máta
8 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
8,5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
225 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 140kJ
10% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 145 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zeleninové mušle s čočkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku a necháme okapat. Dáme ji do hrnce s vodou a rozetřeným česnekem a pod pokličkou vaříme 30 minut.

2

Lilky povaříme v hrnci s osolenou vařící vodou 5 minut, poté je necháme okapat a na 5 minut ponoříme do studené vody. Necháme okapat, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme dužiny, aby z 1 cm silné slupky vznikla mušle. Dáme stranou.

3

Do vymazaného pekáče (2 lžíce oleje) dáme lilkové mušle, potřeme je olejem (2 lžíce) a posypeme solí a pepřem. V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 10 minut.

4

2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme kmín, pokrájenou cibuli a pokrájená rajčata a smažíme 5 minut. Odloženou dužinu pokrájíme, přidáme do pánve s kari pastou, skořicí, nakrájenými chilli papričkami a mátou a vaříme 5 minut.

5

Přimícháme čočku a zbývající olej. Naplníme směsí mušle, zakápneme olejem a dáme na 15 minut péct.

6

Můžeme podávat jak horké, tak studené, zalité lžící bílého jogurtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept