Zeleninové mušle s čočkovou náplní

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
18 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku a necháme okapat. Dáme ji do hrnce s vodou a rozetřeným česnekem a pod pokličkou vaříme 30 minut.
  • 2
    Lilky povaříme v hrnci s osolenou vařící vodou 5 minut, poté je necháme okapat a na 5 minut ponoříme do studené vody. Necháme okapat, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme dužiny, aby z 1 cm silné slupky vznikla mušle. Dáme stranou.
  • 3
    Do vymazaného pekáče (2 lžíce oleje) dáme lilkové mušle, potřeme je olejem (2 lžíce) a posypeme solí a pepřem. V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 10 minut.
  • 4
    2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme kmín, pokrájenou cibuli a pokrájená rajčata a smažíme 5 minut. Odloženou dužinu pokrájíme, přidáme do pánve s kari pastou, skořicí, nakrájenými chilli papričkami a mátou a vaříme 5 minut.
  • 5
    Přimícháme čočku a zbývající olej. Naplníme směsí mušle, zakápneme olejem a dáme na 15 minut péct.
  • 6
    Můžeme podávat jak horké, tak studené, zalité lžící bílého jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.