Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3733

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
1 hrst Hrozinky
1 hrst Mandle
3 polévková lžíce Med včelí
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Strouhanka
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
14% Sacharidy 50 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 84 mg
17% Bílkoviny 10 g

Medová kynutá buchta postup přípravy receptu:

1

Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.

2

V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.

3

Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.

4

Upečený moučník pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept