Recept

Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37332

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová žebra
hořčicová omáčka
40 g Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Křen
150 g Majonéza
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 072kJ
2% Sacharidy 6 g
85% Tuky 64 g
42% Sodík 830 mg
56% Bílkoviny 31 g

Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme majonézu s hořčicí. Přidáme nastrouhaný křen, worcester a přilijeme víno. Vše dobře promícháme a osolíme. Omáčku necháme nejméně 30 minut odležet.

2

Omytá žebírka mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladu odpočinout.

3

Potom na kažou porci masa položíme plátek anglické slaniny a žebírka grilujeme po každé straně 4-6 minut.

4

Hořičocovu omáčku podáváme zvlášť, vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept