Mrkev s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev s parmezánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37342 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 161,2mg |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 4,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkev s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a pod pokličkou smažíme 15 minut. |
2 | Zvýšíme příkon tepla a za občasného míchání mrkev smažíme dalších 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Každou porci před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Můžeme podávat s novými bramborami a pečenou šunkou. |