Recept

Dušená kapusta s jablky a kmínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37349

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Jablka
500 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 kávová lžička Olej rostlinný
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 591kJ
6% Sacharidy 22 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 68 mg
8% Bílkoviny 4 g

Dušená kapusta s jablky a kmínem postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, kmín a smažíme asi 5 minut.

2

Potom do pánve přidáme očištěnou, košťálu zbavenou a na tenké proužky nakrájenou kapustu, vinný ocet a sůl. Pod pokličkou prohříváme 4 minuty. Pokličku odstraníme a zvýšíme příkon tepla. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená jablka, med a za častého míchání povaříme 4-6 minut. Většina šťávy se má odpařit.

3

Při podávání směs ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.

4

Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept