Jednoduchý recept

Vepřové závitky s mletým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37352

Ingredience

400 g Brambory vařené
200 g Bránice
150 g Cibule
600 g Játra vepřová
50 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
60 g Strouhanka
60 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 340kJ
13% Sacharidy 47 g
57% Tuky 43 g
104% Sodík 2 g
98% Bílkoviny 55 g

Vepřové závitky s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme.

3

Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept