Jednoduchý recept

Krůtí stehno na leču

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37366

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
1 ks Cibule
1 ks Krůtí stehna
1 kávová lžička Majoránka
100 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 277kJ
11% Sacharidy 38 g
134% Tuky 100 g
22% Sodík 436 mg
96% Bílkoviny 54 g

Krůtí stehno na leču postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.

2

Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.

3

Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.

4

Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.

5

Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.

6

Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.

Poznámka

Marinovat nejlépe přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept