Jednoduchý recept

Kuře s rozmarýnem pečené na víně

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře s rozmarýnem pečené na víně 5 1
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37371

Ingredience

100 g Anglická slanina
6 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
2 g Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 906 kcal
Kilojoule 3 789kJ
1% Sacharidy 5 g
94% Tuky 71 g
33% Sodík 660 mg
90% Bílkoviny 50 g

Kuře s rozmarýnem pečené na víně postup přípravy receptu:

1

Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme.

2

Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme.

3

Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy.

4

Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody.

5

Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.

6

Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře s rozmarýnem pečené na víně
Použila jsem jen kuřecí čtvrťky, dala méně másla a celková doba přípravy, tj. dušení + pečení byla zhruba hodina, ne více. Měla jsem větší čtvrťky. V receptu není uvedeno, co s rozmarýnem, jestli ho nakrájet nebo použít celé snítky. Zvolila jsem druhou možnost. Moc všem chutnalo. Podávala jsem s vařenými chalupařskými bramborami - ve slupce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept