Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37410 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
20 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 767,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Mandle, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu. |
2 | V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle. |
3 | V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme. |
4 | Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme. |