Omáčka koprová

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
73 mg
Vápník
838 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
  • 2
    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
  • 3
    Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.
  • 4
    Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Omáčka koprová
Tato koprovka nám chutnala. Akorát jsem žloutky v omáčce povařila a podle psaného postupu jsem omáčku nevařila jen po přidání nasekaného kopru. I dětem chutnala a to mají mlsné jazýčky. Dávám palec nahoru.