Jednoduchý recept

Omáčka koprová

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Omáčka koprová 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3742

Ingredience

1 hrst Kopr čerstvý
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
1% Sacharidy 2 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 48 mg
3% Bílkoviny 1 g

Omáčka koprová postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

2

Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

3

Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.

4

Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Omáčka koprová
Tato koprovka nám chutnala. Akorát jsem žloutky v omáčce povařila a podle psaného postupu jsem omáčku nevařila jen po přidání nasekaného kopru. I dětem chutnala a to mají mlsné jazýčky. Dávám palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept