Frankfurtská pečeně s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská pečeně s párkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Párky Vídeňské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 41,2mg |
Vláknina | 303,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Párky Vídeňské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Frankfurtská pečeně s párkem postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme, osolíme a opepříme maso. |
2 | Libové tenké párky rozpůlíme a rozřízneme napříč. |
3 | V každém plátku masa nařízneme nožem otvory a kusy párků jimi do poloviny protáhneme. Párky je lepší potřít hořčicí z obou stran. |
4 | Osmahneme na pánvi maso v rozpáleném oleji, aby zatáhlo póry, poté přendáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
5 | Zbylý párek nakrájíme na kolečka a přidáme do hrnce k masu. |