Koláč se sýrem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se sýrem a špenátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37434 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 g | Arašídy |
250 g | Listové těsto |
50 g | Mandle mleté |
100 g | Ricotta |
225 g | Špenát listový čerstvý |
40 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 209,6mg |
Draslík | 478,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Listové těsto, Mandle mleté, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč se sýrem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme špenát, vložíme ho do velkého hrnce s vodou a vaříme 5 minut, až zvadne. Necháme ho okapat, vymačkáme přebytečnou vodu. |
2 | Na plech vysypeme arašídy a necháme péct pod grilem 3 minuty. |
3 | V misce smícháme špenát, 2 vejce, ricottu, oříšky a vše ušleháme. Přidáme mleté mandle a parmezán. |
4 | Listové těsto rozválíme na 2 čtverce o rozměrech 20x20 cm. Odřízneme okraje a odřezky dáme stranou. |
5 | Na plech dáme 1 čtverec těsta a naplníme ho špenátovou směsí tak, aby zůstaly okraje těsta volné. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a navrch položíme druhý čtverec těsta. |
6 | Přiléhající okraje těsta přitiskneme k sobě, aby se spojily. |
7 | Koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut. |
8 | Podáváme horké. |