Zelené rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené rizoto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37436 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
100 g | Cuketa |
150 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
225 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
15 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 779,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Cuketa, Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelené rizoto postup přípravy receptu:
1 | Pokrájenou cibuli a olej dáme do pánve, přikryjeme a smažíme 2 minuty, přidáme rýži a mícháme, až se v oleji obalí. Přilijeme polovinu horkého vývaru a vaříme 2 minuty, dokud se tekutina nevstřebá. Přilijeme zbytek vývaru a povaříme další 2 minuty. |
2 | Nasekáme cuketu, hrášek, chřest a přimícháme do rýže se zbylým vývarem. Pod pokličkou vaříme 8 minut. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme stát 5 minut, rýže musí být měkká. |
3 | Před podáváním posypeme nakrájeným parmezánem. |