Recept

Žampiony s červeným pomerančem a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37438
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Pomeranče
300 g Salát kadeřavý
1 dl Sherry brandy
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
8% Sacharidy 27 g
23% Tuky 18 g
23% Sodík 468 mg
19% Bílkoviny 10 g

Žampiony s červeným pomerančem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.

2

V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.

3

Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.

4

Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.

Poznámka

Na přípravu pokrmu je dobré použít červený pomeranč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept