Recept

Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37447

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 špetka Bazalka
100 g Mozzarella
10 ks Olivy černé
1 špetka Oregano sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
2 polévková lžíce Sýr Čedar
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 455kJ
21% Sacharidy 74 g
36% Tuky 27 g
85% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 15 g

Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme na něj rozpůlená cherry rajčátka a na proužky nakrájenou parmskou šunku.

7

Navrch rozložíme olivy a posypeme bazalkou a oreganem. Vše posypeme nastrouhaným čedarem a na kolečka nakrájenou mozzarellou.

8

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept