Recept

Špenátová pizza se slaninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37451

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
300 g Rajčata Cherry
150 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
18% Sacharidy 67 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 586 mg
36% Bílkoviny 20 g

Špenátová pizza se slaninou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.

7

Špenát omyjeme, očistíme, vložíme na pánev k cibuli a slanině, ochutíme muškátovým oříškem, zakápneme citronovou šťávou a restujeme asi 5 minut.

8

Takto připravenou špenátovou směs rozetřeme na pizzový korpus.

9

Navrch klademe rozpůlená cherry rajčátka, osolíme, posypeme majoránkou a nastrouhaným parmazánem.

10

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept