Jednoduchý recept

Nápoj z kefíru a okurek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37452

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kerblík
300 ml Mléko kefírové
180 g Okurka salátová
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 495kJ
4% Sacharidy 13 g
7% Tuky 5 g
22% Sodík 443 mg
13% Bílkoviny 8 g

Nápoj z kefíru a okurek postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme okurku a pak ji i se slupkou nakrájíme a spolu s kefírem, hořčicí, kerblíkem, olejem, solí a pepřem vložíme do mixéru a rozmixujeme.

2

Vzniklý nápoj stačí nalít do vychlazených sklenic a servírovat.

Poznámka

Kefír se vyrábí z mléka či smetany, do kterých se přidají kvasinky a bakterie. Díky kvasinkám dochází vedle mléčného kvašení také k mírně alkoholickému kvašení, kterým se kefír liší od jiných zakysaných výrobků. Mléčný kefír reguluje krevní tlak, působí antibioticky a protizánětlivě a navíc má pozitivní vliv na imunitní systém.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept