Nápoj z kefíru a okurek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nápoj z kefíru a okurek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37452 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kerblík |
300 ml | Mléko kefírové |
180 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 417,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Okurka salátová, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko kefírové, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nápoj z kefíru a okurek postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme okurku a pak ji i se slupkou nakrájíme a spolu s kefírem, hořčicí, kerblíkem, olejem, solí a pepřem vložíme do mixéru a rozmixujeme. |
2 | Vzniklý nápoj stačí nalít do vychlazených sklenic a servírovat. |
Poznámka
Kefír se vyrábí z mléka či smetany, do kterých se přidají kvasinky a bakterie. Díky kvasinkám dochází vedle mléčného kvašení také k mírně alkoholickému kvašení, kterým se kefír liší od jiných zakysaných výrobků. Mléčný kefír reguluje krevní tlak, působí antibioticky a protizánětlivě a navíc má pozitivní vliv na imunitní systém.