Video recept

Bakoňské vepřové kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bakoňské vepřové kotlety 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37459

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Houby čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
500 ml Voda pitná
125 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
1% Sacharidy 4 g
54% Tuky 40 g
21% Sodík 418 mg
61% Bílkoviny 34 g

Bakoňské vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.

2

Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.

3

Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Bakoňské vepřové kotlety
Další zajímavý recept. Určitě brzy vyzkouším a dám vědět.
 
MonikaU
Bakoňské vepřové kotlety
Uvařila jsem je. Jsou vynikající! Doporučuju!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept