Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37463

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
2 ks Cibulka jarní
50 g Krevety tygří - loupané
100 g Mozzarella
50 g Mušle slávky
10 ks Olivy černé
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
21% Sacharidy 76 g
35% Tuky 27 g
86% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 18 g

Pizza marinara s olivami postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Rajčatový protlak smícháme s bílým vínem, 1 lžící vody, najemno nasekanou jarní cibulkou, oreganem, česnekem, solí a pepřem. Takto připravenou směsí potřeme korpus na pizzu.

7

Navrch naklademe vařené vyloupané krevety, konzervované mušle, olivy a kolečka mozzarelly. Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.

8

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept