Pizza s variací paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s variací paprik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37480 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
200 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 204,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Mozzarella, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pizza s variací paprik postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na pizzu. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a klademe na pizzu. Ementál nastrouháme a pizzu jím posypeme. Osolíme, posypeme oreganem a zakápneme olivovým olejem. |
7 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 15 minut. |
8 | Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou. |