Jednoduchý recept

Škvarkové placky moravské

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 37498

Ingredience

30 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
20 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
13% Sacharidy 47 g
14% Tuky 11 g
44% Sodík 873 mg
64% Bílkoviny 36 g

Škvarkové placky moravské postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme k mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko a přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a vypracujeme těsto, prohněteme a necháme chvíli kynout.

2

Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 minut dozlatova.

3

Placky používáme jako běžné slané pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept