Jednoduchý recept

Plněný zavinutý bůček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 375

Ingredience

100 g Cibule
250 g Hovězí maso přední
100 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika sterilovaná
1 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
40 g Sůl
100 g Vaječný bílek slepičí
80 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
250 g Vepřový ořez
500 ml Voda pitná
20 g Česnek
50 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 752kJ
3% Sacharidy 11 g
77% Tuky 57 g
89% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 24 g

Plněný zavinutý bůček postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a rozřízneme na plát. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a opepříme.

2

Hovězí a vepřový ořez semeleme, k masu přidáme žemle máčené v mléce, papriku, vejce, mletou cibuli a promícháme. Do směsi přidáme kapii krájenou na kostičky a rozkrájené vařené bílky.

3

Plát masa směsí potřeme, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.

4

Zavinutý bůček dáme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme trochou vody a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.

5

Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme a provaříme.

6

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme ji stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept