Recept

Rizoto s čerstvými houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3750

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
125 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
284,1 g Rýže loupaná
65 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 947 kcal
Kilojoule 3 963kJ
20% Sacharidy 72 g
49% Tuky 37 g
57% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 22 g

Rizoto s čerstvými houbami postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.

2

Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.

3

Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept