Recept

Sorbet s kandovaným ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37515

Ingredience

35 g Cukr krupice
300 g Datle
120 g Kandované ovoce
3 polévková lžíce Med včelí
100 g Ořechy vlašské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný bílek slepičí
100 ml Voda pitná
120 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 550kJ
23% Sacharidy 84 g
41% Tuky 30 g
3% Sodík 57 mg
13% Bílkoviny 8 g

Sorbet s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

V hrnci pomalu zahříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří hustý sirup, přimícháme med a odstavíme ze sporáku.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh, misku se sněhem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přiléváme sirup, dokud nevznikne tuhá hmota.

3

Přidáme nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce.

4

Šlehačku ušleháme a přidáme do hmoty z bílků.

5

Touto směsí naplníme hranatou formu, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.

6

Po ztuhnutí misku vyndáme, hmotu vyklopíme na prkénko, rozřežeme na hranolky a znovu uložíme do mrazáku.

7

V misce ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy. Z mrazáku vyjmeme hranolky a jedním koncem je máčíme v připravené čokoládě.

8

Poté rozložíme na připravené talíře, zdobíme nakrájenými datlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept