Losos s avokádovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s avokádovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Estragon |
1 ks | Limetka |
700 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
2 ks | Avokádo |
150 ml | Jogurt bílý |
10 g | Limetková kůra |
40 ml | Limetková šťáva |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 105,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Limetka, Losos - filety, Sůl, Avokádo, Jogurt bílý, Limetková šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Limetková kůra, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos s avokádovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Máslem natřeme 4 velké čtverce fólie na pečení. Na každý dáme 1 filet lososa, osolíme, opepříme, na každý filet dáme snítky estragonu a plátek limetky. Lososa fólií dobře zabalíme a dáme do zapékací mísy. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě při 150°C, až je ryba dobře propečená. |
2 | Zatím uděláme omáčku z avokáda: do mixéru vložíme dužinu z 1 avokáda, jogurt, kůru a šťávu z limetky, podle chuti sůl, pepř a vše |
3 | dohladka rozmixujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájené druhé avokádo. |
4 | Fólii odstraníme a plátky lososa dáme na ohřáté talíře. Podáváme s omáčkou z avokáda. |