Jablková buchta s čokoládou

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 300gramůCukr krupice
    • 150mililitrůOlej stolní
    • 500gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceTuk
    • 1kusCukr vanilka
    • 500gramůJablka
    • 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nastrouháme jablka.
  • 2
    Ušleháme vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem. Přidáme olej, jablka a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  • 3
    Dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme dle návodu na obalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Jablková buchta s čokoládou
Jablkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale musela jsem přidat skoro 200 ml mléka. Možná jsem měla málo šťavnatá jablka. Poleva je kupovaná, spíš bych dala 150 g. Buchta byla dobrá, štavnatá. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.
Anonymní uživatel
po 10. 8. 2015
Jablková buchta s čokoládou
Recept na jablkovou buchtu s čokoládou jsem si vybrala, protože jsme očekávali návštěvu a udělala jsem dobře. Buchta se krásně upekla a korpus byl měkounký a vysoký. Proto mi přišlo chudé polít ho jen čokoládou. Připravila jsem si vlastní polevu. Nechala jsem ve vodní lázni rozpustit čokoládu a přimíchala do ní dvě zakysané smetany. Výsledek byl vynikající. Buchtu jsem dala ztuhnout do lednice a po příchodu návštěvy se po ní jen zaprášilo, což mi způsobilo obrovskou radost. Tento recept opravdu doporučuji. Jablková sladkost je vhodná i pro děti a chutnala i našemu dvouletému synovi.