Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 37545

Ingredience

150 g Cibulka jarní
800 g Platýz - filety
5 g Sůl
Marináda
1 polévková lžíce Ocet Sherry
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
25 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
25 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 058kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 7 g
33% Sodík 654 mg
69% Bílkoviny 39 g

Asijský platýz postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme nakrájená kolečka zázvoru s česnekem, slunečnicovým a sezamovým olejem, sherry, sherry octem a sójovou omáčkou. Marinádou obalíme filety platýze.

2

Nádobu s platýsem zakryjeme a vložíme na 30 minut marinovat do chladničky, během marinování porce jednou otočíme.

3

Rybu vyndáme z marinády a osolíme je. Potom je obrácené kůží dolů 4-5 minut grilujeme 7 cm pod horkým grilem.

4

Platýse servírujeme horkého, zdobíme kolečky z jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept