Kuřecí závitky s maďarskou klobásou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
 - 100gramůKlobása Dunajská
 - 150gramůHořčice francouzská
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 100gramůPórek
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 1lžícePaprika mletá sladká
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 4lžíceOlej rostlinný
 - 100gramůMouka pšeničná hladká
 - 1kostkaBujón slepičí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme.
 - 2Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve.
 - 3Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě.
 - 4Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.