Biftek na červeném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek na červeném pepři
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pepř červený celý |
20 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 798,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej stolní, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Biftek na červeném pepři postup přípravy receptu:
1 | Bifteky trochu naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Zrnka celého pepře roztlučeme nahrubo. Bifteky v rozdrceném pepři obalíme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo v oleji. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev bifteky a z každé strany je 2 minuty osmažíme. |
3 | Stáhneme oheň a bifteky dosmažíme podle chuti: krvavé potřebují z každé strany ještě 1-2 minuty, střední 3 minuty z každé strany a dobře propečené 4-5 minut z každé strany. Hotové je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. |
4 | Přilijeme koňak, pánev odstavíme z ohně a koňak zapálíme. Když plameny dohasnou, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí. Opatrně ji ohřejeme, bifteky s ní zalijeme, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme. |