Staročeská pečená krkovička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská pečená krkovička
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1000 g | Vepřová krkovička |
500 ml | Voda pitná |
0,7 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 56,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Staročeská pečená krkovička postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku. |
2 | Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli. |
3 | Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme. |