Borůvkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový koláč
Borůvkový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37603 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Borůvky |
140 g | Cukr moučkový |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
160 g | Perník |
100 g | Sádlo škvařené |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
2 g | Vejce slepičí |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Perník, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme 100 gramů cukru, špetku soli, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy ještě přilijeme roztavené sádlo, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. |
2 | Plech na pečení potřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na plech nalijeme těsto, rovnoměrně posypeme omytými borůvkami, zasypeme strouhaným perníkem a zbytkem cukru. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 40 minut. |
3 | Hotový koláč naporcujeme a podáváme vychladlý. |