Jednoduchý recept

Borůvkový kynutý koláč

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Borůvkový kynutý koláč 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37604

Ingredience

500 g Borůvky
180 g Cukr moučkový
50 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná hrubá
180 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
30 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 463kJ
33% Sacharidy 119 g
45% Tuky 33 g
18% Sodík 350 mg
28% Bílkoviny 16 g

Borůvkový kynutý koláč postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme obě mouky, špetku soli, 100 gramů cukru, 100 gramů velmi měkkého másla, žloutek, přilijeme mléko a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.

3

Plech vymažeme tukem a položíme na něj těsto, které roztáhneme po celé ploše. Posypeme ho rovnoměrně borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním 100 gramů polohrubé mouky, 80 gramů cukru a 80 gramů másla. Koláč necháme ještě chvíli kynout, pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.

4

Koláč vyjmeme, naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Koláč je dobrý, jen mouku na koláč můžete dát jednotnou, polohrubou a do drobenky jen hladkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept