Jednoduchý recept

Koláč s hruškovými povidly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37605

Ingredience

250 g Cukr moučkový
50 g Cukr skořicový
60 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
400 g Mouka pšeničná hrubá
350 g Máslo čerstvé
1000 g Povidla hrušková
100 ml Rum
1 špetka Sůl
30 g Tuk
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 895kJ
24% Sacharidy 88 g
41% Tuky 31 g
10% Sodík 209 mg
22% Bílkoviny 12 g

Koláč s hruškovými povidly postup přípravy receptu:

1

Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, cukr, přidáme 250 gramů změklého másla, žloutky a přilijeme kvásek. Zalijeme zbylým mlékem a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.

3

Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj vykynuté těsto a necháme ještě pár minut kynout. Na těsto navrstvíme hrušková povidla a vložíme plech do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Koláč vyjmeme, posypeme skořicovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept