Houbový křehký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový křehký koláč
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37607 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Kerblík |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 144,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbový křehký koláč postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme do čtverce o straně 20 cm. Vyznačíme čtverce 2,5 cm od okraje těsta tak, že těsto prořízneme napůl. Na povrchu uděláme úhlopříčné vroubky. Poté dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, dáme pozor, aby se vejce nedostalo do zářezů. Pečeme 35 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů. |
2 | Vyřízneme vnitřní čtverec. Odstraníme měkké těsto uvnitř, ale spodní vrstvu necháme neporušenou. Vrátíme i s čtvercem do trouby na 10 minut. |
3 | Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené houby 3 minuty, přidáme víno a vaříme za občasného míchání 10 minut. Vmícháme kerblík, sůl, pepř a smetanu. |
4 | Dutinu v těstě naplníme, přikryjeme čtvercem z těsta a ihned podáváme. |