Jednoduchý recept

Houbový křehký koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37607

Ingredience

750 g Houby sušené
2 polévková lžíce Kerblík
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,262 kcal
Kilojoule 5 279kJ
34% Sacharidy 121 g
72% Tuky 54 g
12% Sodík 243 mg
143% Bílkoviny 81 g

Houbový křehký koláč postup přípravy receptu:

1

Listové těsto vyválíme do čtverce o straně 20 cm. Vyznačíme čtverce 2,5 cm od okraje těsta tak, že těsto prořízneme napůl. Na povrchu uděláme úhlopříčné vroubky. Poté dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, dáme pozor, aby se vejce nedostalo do zářezů. Pečeme 35 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů.

2

Vyřízneme vnitřní čtverec. Odstraníme měkké těsto uvnitř, ale spodní vrstvu necháme neporušenou. Vrátíme i s čtvercem do trouby na 10 minut.

3

Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené houby 3 minuty, přidáme víno a vaříme za občasného míchání 10 minut. Vmícháme kerblík, sůl, pepř a smetanu.

4

Dutinu v těstě naplníme, přikryjeme čtvercem z těsta a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept