Jednoduchý recept

Kukuřičný mexický koláč s chilli

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37609
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
215 g Fazole červené sterilované
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
325 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
125 g Mouka kukuřičná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
17% Sacharidy 61 g
21% Tuky 16 g
36% Sodík 711 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kukuřičný mexický koláč s chilli postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm rozetřený česnek, pokrájené papriky a celer. Smažíme 5 minut, přidáme mleté chilli, kukuřici, pokrájená rajčata, fazole, sůl a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, přidáme koriandr a směs přendáme do zapékací mísy.

2

Připravíme vrchní vrstvu tak, že smícháme solamyl, pšeničnou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek, přidáme vejce, olej a mléko a vymícháme těsto.

3

Těsto přendáme do zapékací mísy a posypeme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 220 stupňů.

4

Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept