Jednoduchý recept

Pórkové suflé s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37611

Ingredience

2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
1,3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 278kJ
5% Sacharidy 17 g
32% Tuky 24 g
21% Sodík 414 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pórkové suflé s bylinkami postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.

2

V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.

3

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

4

Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.

5

Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.

6

V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept